Spring naar content

Activeringscentrum Almere Haven

Ken je Activeringscentrum Jan Steen in Almere Haven al? Hier ontmoeten mensen uit de buurt elkaar. Je kunt een gratis kop koffie drinken, een praatje maken, even op de wifi je mail checken, een hapje eten of meedoen aan allerlei activiteiten. Jan Steen is ook nog eens de lokale kunstgalerie van Almere Haven. Regelmatig houden we exposities. Je kunt genieten van schilderijen en andere kunstwerken van mensen die hier workshops geven en krijgen.

Wij maken het mogelijk dat mensen met elkaar in contact komen. Iedereen is welkom. Sommige mensen hebben een zorgvraag. Zij wennen bij ons weer aan het normale leven. Anderen ontmoeten gewoon graag buurtbewoners. Jan Steen staat bekend om de goeie sfeer. Voor veel mensen voelt het als hun thuis. Iedereen draagt zijn steentje bij. Als het nodig is, krijgen mensen ondersteuning van elkaar, onze vrijwilligers of medewerkers. Wij doen ook graag mee aan maatschappelijke projecten.

Creativiteit

Bij Jan Steen in Almere Haven staan kunst en creativiteit centraal. De atelierruimtes zijn gezellig rommelig. Ze nodigen uit om aan de slag te gaan. Je kunt hier zelfstandig aan de slag gaan of een workshop volgen. Zo kun je schilderen, werken met keramiek of mozaïek, textiel bewerken, congales, pianoles of gitaarles nemen, meedoen met de zangclub of meelopen met de wandelclub. Voor sommige workshops betaal je een kleine bijdrage (maximaal €2,50). Liever in de tuin werken? Dat kan ook. Steeds kijken we met elkaar wat je leuk vindt en waar behoefte aan is. Bij genoeg animo gaan we het samen organiseren. Zin om een workshop vrijblijvend bij te wonen? Kijk op het programma om te zien wanneer de activiteit gegeven wordt. Wil je zelf een workshop geven? Ook dat kan. Meld je aan. We helpen je graag bij het organiseren van jouw eigen workshop.

Ondersteuning

Heb je ergens hulp bij nodig? Je kunt je zorgvraag bij ons kwijt. In samenwerking met de wijkteams helpen we je bij het zoeken van de juiste ondersteuning. Ook als je Nederlands wilt leren spreken of schrijven, kun je bij ons terecht. Onze taalcoaches helpen je graag.

Samen eten of afhalen

Bij Jan Steen kun je iedere dag voor slechts € 2,50 lunchen. Iedere maandag en donderdag serveren we gratis soep. Op dinsdag, woensdag en vrijdag kun je genieten van gezonde gerechten uit de wereldkeuken. Op de dinsdagen kun je voor deze prijs ook een verse afhaalmaaltijd meenemen. Steeds meer mensen maken gebruik van ons gezonde en goedkope aanbod. Lunch je mee? Of wil je een afhaalmaaltijd bestellen? Reserveer dan telefonisch vóór 10.30 uur. Dan kan de kok rekening houden met het aantal eters. We zijn te bereiken op 036 711 30 16

Het verhaal van Jonathan

‘Ik ben trots op alle verantwoordelijkheden die ik heb gekregen. Op die manier kan ik mezelf steeds blijven ontwikkelen.’

Lees het verhaal van Jonathan

Contact

Activeringscentrum Jan Steen
Haak 36
1353 AE Almere

Telefoon: 036  711 30 16
Contactpersoon: Arthur Veerman

Openingstijden

Maandag              09.00 – 16.30 uur
Dinsdag              09.00 – 16.30 uur
Woensdag            09.00 – 16.30 uur
Donderdag           09.00 – 16.30 uur
Vrijdag              09.00 – 16.30 uur
Zaterdag             Gesloten
Zondag               Gesloten

Meer te weten komen over andere activeringscentra?

Bekijk de andere activeringscentra van het LeerWerkNet