Spring naar content

Het verhaal van Rinske, bezoeker in Almere Stad

Mijn naam is Rinske, ik ben geboren in Hilversum. Voordat ik bij het LeerWerkLab kwam, ging ik naar een andere dagbesteding. Ik vond het daar niet fijn. Mijn begeleidster bij Kwintes vertelde me toen over het LeerWerkLab. Sindsdien kom ik hier. Ik vind het hier anders, het is meer iets voor mij. De mensen zijn meer hetzelfde. We hebben altijd wat om over te lachen. Samen lol maken, dat vind ik belangrijk. Door de begeleiding voel ik me hier fijn en veilig.

Sinds ik bij het LeerWerkLab kom, heb ik de begeleiding en andere bezoekers goed leren kennen. Daardoor ging het ook met mij steeds beter. Inmiddels kom ik hier iedere dag. Ik mag veel doen en heb meerdere verantwoordelijkheden gekregen. Soms doe ik mee aan een workshop. Ook zit ik sinds kort bij de bezoekersraad. De begeleiding heeft zelfs geregeld dat we in de vergaderzaal kunnen zitten. Die is voor ons gereserveerd. Dat vind ik echt geweldig. Ik mag in de raad zelf iets vinden. Ik heb spreekrecht en kom ook met ideeën. Ik zou bijvoorbeeld Engelse lessen willen organiseren, of leren over computers.

Bij het LeerWerkLab geniet ik het meeste van de aardige mensen. Sinds ik bij het LeerWerkLab  kom heb ik zelfs een hartsvriendin. Ik heb haar ontmoet toen ik mee ging met een uitje naar de dierentuin. Bij het LeerWerkLab worden namelijk ook uitjes georganiseerd. Hiervoor was ik al 10 jaar niet weg geweest. Ik voel dat de mensen hier respect voor elkaar hebben, je wordt serieus genomen. Ook is er altijd iemand om mee te praten. Dat was op andere plekken vaak niet zo. Eerder voelde ik me nergens thuis, hier wel.

Het activeringscentrum in Almere Stad

Lees meer over het activeringscentrum in Almere Stad