Spring naar content

Het verhaal van Jonathan

Jonathan is bezoeker van het Activeringscentrum in Almere Haven.

Mijn naam is Jonathan (34) en ik kom uit Almere. Na mijn opname ben ik begeleid gaan wonen. Mijn begeleiders stelden voor dat ik dagbesteding zou gaan volgen. Op die manier kreeg ik weer een ritme in mijn leven.

Bij Jan Steen doe ik de administratie als arbeidsmatige dagbesteding. Ik heb vaste werkafspraken waarin ik mijn administratieve taken uitvoer. Op die manier kan ik ook iets van de werkdruk van de begeleiders weg halen. Ook help ik met verschillende andere dingen in het activiteitencentrum. Ik help met koken en met schoonmaken. Ik doe ook mee aan activiteiten die worden georganiseerd. Op het centrum is bijvoorbeeld een groep waarmee we iedere week gaan wandelen. Ook organiseer ik elke laatste donderdag van de maand het pooltoernooi, want sinds drie jaar heeft Jan Steen een pooltafel.

De dagbesteding bij Jan steen geeft me een vaste structuur. Daarnaast geeft het me veel sociale contacten. Dat is ook waar ik het meest van geniet, het opbouwen van een band met andere mensen. Ik heb vooral een band met bezoekers die hier al langer komen. Dit heeft me veel geleerd. Iedere bezoeker van Jan Steen is namelijk weer anders. Ik vind het interessant om met zo veel verschillende mensen om te gaan.

Ik ben al sinds de opening betrokken bij Jan Steen, dat was in 2009. Omdat ik al zo lang bij Jan Steen kom, ben ik een vraagbaak voor iedereen. Zowel de begeleiders als de bezoekers help ik op weg. Ik weet veel van de locatie, zoals waar spullen opgeborgen liggen en waar je documenten kunt vinden. Ook heb ik een sleutel van het pand. Wanneer het nodig is, heb ik de verantwoordelijkheid om deze te openen en te sluiten.

Ik ben trots op alle verantwoordelijkheden die ik heb gekregen. Ook ben ik blij met alle nieuwe taken die daar steeds weer bij komen. Op die manier kan ik mezelf steeds blijven ontwikkelen. Daarom kom ik na al die jaren nog steeds graag bij Jan Steen.

Het activeringscentrum in Almere Haven

Lees meer over het activeringscentrum in Almere Haven