Spring naar content

 

Activeringscentrum in Almere Buiten

Ken je activeringscentrum in Almere Buiten al? Hier ontmoeten mensen uit de buurt elkaar. Je kunt een kop koffie drinken, een praatje maken, een hapje eten of meedoen aan allerlei activiteiten. Iedereen is welkom. Als je zin hebt, kun je meedoen aan een workshop. Het activeringscentrum is een dynamische plek. Je kunt allerlei activiteiten en workshops volgen. Zo kun je lekker creatief bezig zijn, iets leren, sporten of muziek maken.

Wij helpen mensen contact met elkaar te maken. Iedereen is welkom. Sommige mensen hebben een zorgvraag. Zij wennen bij ons weer aan het normale leven. Anderen ontmoeten gewoon graag buurtbewoners. Het activeringscentrum staat bekend om de goeie sfeer. Voor veel mensen voelt het als hun thuis. Iedereen draagt zijn steentje bij. Als het nodig is, krijgen mensen ondersteuning van elkaar, onze vrijwilligers of medewerkers.

Het verhaal van Willem

‘Door de toneelgroep heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Sommigen van hen zie ik nu ook buiten het activeringscentrum.’

Lees het verhaal van Willem

Het verhaal van Alona

‘Het verraste me hoe leuk het is om naar een activeringscentrum te gaan. Het helpt me om onder de mensen te komen.’

Lees het verhaal van Alona

Activiteiten

Activeringscentrum Almere Buiten zit in buurtcentrum De Cartoon. We werken nauw samen met welzijnsorganisatie De Schoor. Iedere maandag zorgen zij voor begeleiding op het activeringscentrum. In het activeringscentrum hangt een goeie sfeer. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Mensen hebben aandacht voor elkaar en accepteren elkaar zoals ze zijn. Je kunt gewoon binnenlopen. Niets hoeft.
Activiteiten vinden zoveel mogelijk op de inloop van het buurtcentrum plaats. Sommige activiteiten zijn in aparte ruimtes, zoals de workshop schilderen en de beautyochtend iedere donderdag. Als mensen zelf een leuk idee hebben, kijken we hoe we dat kunnen organiseren. Zo gaan we soms naar een museum. We proberen dan natuurlijk of we met z’n allen korting kunnen krijgen.

Ondersteuning

Heb je ergens hulp bij nodig? Je kunt je vraag bij ons kwijt. In samenwerking met de wijkteams helpen we je bij het zoeken van de juiste ondersteuning.

Lunch

Het activeringscentrum serveert zelf geen lunch. Als je wilt lunchen, kan dat wel in buurtcentrum De Cartoon. Zij serveren van maandag tot vrijdag gedurende de hele dag tosti’s en broodjes bapao. Reserveren is niet nodig. Je kunt ze gewoon bestellen bij de bar. Iedere maandag is er een buurtlunch van 12.30 tot 13.30 uur. Hiervoor moet je wel even reserveren. Bel 036 – 529 61 49.

Contact

Activeringscentrum in Almere Buiten
Gerrit TH. Rotmanlaan 28
1336 BA Almere

Telefoon: 036 533 64 24
Contactpersoon: Marijke Goede

Lees het verhaal van Alona

Openingstijden

Maandag               09.00 – 17.00 uur
Dinsdag                 09.00 – 17.00 uur
Woensdag            Gesloten
Donderdag           09.00 – 17.00 uur
Vrijdag                   Gesloten
Zaterdag                Gesloten
Zondag                  Gesloten

Meer te weten komen over andere activeringscentra?

Bekijk de andere activeringscentra van het LeerWerkNet